Rakott makaróni csípős húsgombóccal és koktélparadicsommal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott makaróni csípős húsgombóccal és koktélparadicsommal

Hozzávalók:

  • 1 szál sütnivaló kolbász
  • 1 csomag makaróni tészta
  • 500 ml passzírozott paradicsom
  • 2 ek friss krémsajt
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 8-10 koktélparadicsom
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A vörös és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra felvágjuk, az újhagymát pedig karikázzuk.

A kolbászhúst összegyúrjuk (ha nem megy annyira könnyen összedarálhatjuk), majd kis gombócokat formázunk belőle és kevés olajon átsütjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Ha felforrt fűszerezzük sóval, borssal, aki szereti adhat hozzá kevés cukrot. Belekeverjük a krémsajtot és a reszelt sajtot is, végül a felaprított zöld fűszereket is.

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, megszórjuk az újhagymával, rátesszük a koktélparadicsomot (előtte felébe vághatjuk), majd a gombócokat is eloszlatjuk a tésztán, végül a mártást kanalazzuk rá. A tetejére szórhatunk még reszelt sajtot.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül. A tészta így nagyon jól átveszi az ízeket, tényleg finomabb, mint máshogyan elkészítve.