Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kecskesajtos tészta recept

Rakott kecskesajtos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka)
    • 30 dkg kolozsvári szalonna
    • 30 dkg gomba
    • 2 lila hagyma
    • 1 csomó újhagyma
    • 5 dl főzőtejszín
    • 50 dkg túró
    • 350 g tejföl (nagy poharas)
    • 1 kápia paprika
    • 8 koktélparadicsom
    • 20 dkg lágy kecskesajt
    • 10 dkg vaj
    • bors

    Elkészítése:

    A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a vaj felén kisütjük a felkockázott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lila hagymát, és megdinszteljük.

    Felaprítjuk az újhagymát a zöldjével együtt, nagyobb darabokra vágjuk a gombát, és ezeket is hozzáadjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ha a gomba megpirult, felöntjük tejszínnel, és forralással besűrítjük.

    A kifőtt tésztát elkeverjük a túróval, és egy kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk a tejföllel.

    A kápia paprikát apró kockára vágjuk, elkeverjük a tejszínes raguval, majd az egészet egyenletesen elosztjuk a tésztán. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsi tetején.

    Végül rámorzsoljuk a kecskesajtot és a maradék vajat. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá