Rakott kecskesajtos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka)
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg gomba
- 2 lila hagyma
- 1 csomó újhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 50 dkg túró
- 350 g tejföl (nagy poharas)
- 1 kápia paprika
- 8 koktélparadicsom
- 20 dkg lágy kecskesajt
- 10 dkg vaj
- bors
- só
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a vaj felén kisütjük a felkockázott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lila hagymát, és megdinszteljük.
Felaprítjuk az újhagymát a zöldjével együtt, nagyobb darabokra vágjuk a gombát, és ezeket is hozzáadjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ha a gomba megpirult, felöntjük tejszínnel, és forralással besűrítjük.
A kifőtt tésztát elkeverjük a túróval, és egy kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk a tejföllel.
A kápia paprikát apró kockára vágjuk, elkeverjük a tejszínes raguval, majd az egészet egyenletesen elosztjuk a tésztán. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsi tetején.
Végül rámorzsoljuk a kecskesajtot és a maradék vajat. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.