Rakott kecskesajtos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 2 lila hagyma
  • 1 csomó újhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg túró
  • 350 g tejföl (nagy poharas)
  • 1 kápia paprika
  • 8 koktélparadicsom
  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • 10 dkg vaj
  • bors

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a vaj felén kisütjük a felkockázott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lila hagymát, és megdinszteljük.

Felaprítjuk az újhagymát a zöldjével együtt, nagyobb darabokra vágjuk a gombát, és ezeket is hozzáadjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ha a gomba megpirult, felöntjük tejszínnel, és forralással besűrítjük.

A kifőtt tésztát elkeverjük a túróval, és egy kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk a tejföllel.

A kápia paprikát apró kockára vágjuk, elkeverjük a tejszínes raguval, majd az egészet egyenletesen elosztjuk a tésztán. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsi tetején.

Végül rámorzsoljuk a kecskesajtot és a maradék vajat. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.