Virág pizza recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 45 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 5 ek olaj
- 1 púpozott mokkáskanál só.
A feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20-30 dkg sajt
- 30 dkg sonka
- 1 doboz kukorica, ( újhagyma, szalámi…..)
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel megsózva összegyúrjuk.
Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk, addig míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajt is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Általában felezem a tésztát.
Mert ha egy egész tepsibe sütöm ezt a mennyiséget elég vastag lesz a tésztája, kettőbe sütve pedig kissé vékonyabb, de pont nem az a nagyon vékony. Ha van kerek pizza formánk a sütéshez abban sütve a ketté osztott tészta pedig pont megfelelő vastag. ( Mivel a forma így kisebb ezért ez vastagabb lesz.)
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, pizza sütőbe ki miben készíti el megszurkáljuk egy villával, és 7-8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel vagy a pizza krémmel, majd rá szórjuk az apróra vágott sonkát, kukoricát ki mit szeretne, és a reszelt sajtot és vissza tesszük 8 perc alatt készre sütjük.
Még amikor üres volt vágtam fel a közepét neki, így virág alakban megsütve, majd kentem és tettem rá a feltétet. A közepét egyszerűen kihajtottam és odanyomtam a szélére. Majd így 20 percig sült. Itt nem lehetséges az elősütés, de 20 perc alatt ugyanazt a finom pizzát kapjuk.
Én itt most lapka sajtot tettem a kerekre, ez volt a hűtőbe, de nem barátunk a pizzán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










