Hozzávalók:
A tésztához
A feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel megsózva összegyúrjuk.
Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit még 5-6 percig dagasztunk, addig míg az edény falától elválik. Ezalatt a maradék olajt is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk, kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Általában felezem a tésztát.
Mert ha egy egész tepsibe sütöm ezt a mennyiséget elég vastag lesz a tésztája, kettőbe sütve pedig kissé vékonyabb, de pont nem az a nagyon vékony. Ha van kerek pizza formánk a sütéshez abban sütve a ketté osztott tészta pedig pont megfelelő vastag. ( Mivel a forma így kisebb ezért ez vastagabb lesz.)
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, pizza sütőbe ki miben készíti el megszurkáljuk egy villával, és 7-8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel vagy a pizza krémmel, majd rá szórjuk az apróra vágott sonkát, kukoricát ki mit szeretne, és a reszelt sajtot és vissza tesszük 8 perc alatt készre sütjük.
Még amikor üres volt vágtam fel a közepét neki, így virág alakban megsütve, majd kentem és tettem rá a feltétet. A közepét egyszerűen kihajtottam és odanyomtam a szélére. Majd így 20 percig sült. Itt nem lehetséges az elősütés, de 20 perc alatt ugyanazt a finom pizzát kapjuk.
Én itt most lapka sajtot tettem a kerekre, ez volt a hűtőbe, de nem barátunk a pizzán.