Mini pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg kenyérliszt vagy 00-ás pizzaliszt
- 0,5 ek só
- csipet cukor
- 2 ek olívaolaj
- 2,75 dl langyos víz
- 2 dkg friss élesztő
Töltelék:
- pizzakrém
- szalámi/sonka/bacon
- kukorica
- reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.
A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.
A tészta lágy lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 5-6 részre osztjuk olajos kézzel. Kézzel kigömbölyítjük és kisebb pizza alakúra formázzuk úgy, hogy körben legyen pereme.
A megformázott mini pizzákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd megkenjük pizzakerémmel és rápakoljuk az általunk választott feltéteket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
210-220 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »