Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.
A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.
A tészta lágy lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 5-6 részre osztjuk olajos kézzel. Kézzel kigömbölyítjük és kisebb pizza alakúra formázzuk úgy, hogy körben legyen pereme.
A megformázott mini pizzákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd megkenjük pizzakerémmel és rápakoljuk az általunk választott feltéteket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
210-220 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.