Gyrosos pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1,25 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 3 evőkanál étolaj
- fél kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
Feltét:
- 30 dkg csirkemell
- só bors
- 2 gerezd fokhagyma
- gyros fűszerkeverék
- 1 fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 uborka
- 20 dkg sajt
Mártás:
- 2 evőkanál majonéz
- 3evő kanál tejföl
- fél evőkanál cukor
- csipet só
- pici fehérbors
- 1 kiskanál szárított petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és langyos vízzel felfuttatjuk, majd a liszttel az étolajjal, sóval jól kidolgozzuk és félretesszük kb fél órára kelni.
A csirkemellet csíkokra vágjuk befűszerezzük és kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és félretesszük.
A tejfölt a majonézzel cukorral, sóval, borssal, petrezselyemzölddel összekeverjük.
Ha a tészta megkelt, kör alakúra és kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rákenjük a mártást, rátesszük a megsült csirkemellet, a kockára vágott zöldségeket, legvégén ráreszeljük a sajtot.
Kb fél óra alatt 200 fokos sütőbe készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »