Gyrosos pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1,25 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 3 evőkanál étolaj
- fél kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
Feltét:
- 30 dkg csirkemell
- só bors
- 2 gerezd fokhagyma
- gyros fűszerkeverék
- 1 fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 uborka
- 20 dkg sajt
Mártás:
- 2 evőkanál majonéz
- 3evő kanál tejföl
- fél evőkanál cukor
- csipet só
- pici fehérbors
- 1 kiskanál szárított petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és langyos vízzel felfuttatjuk, majd a liszttel az étolajjal, sóval jól kidolgozzuk és félretesszük kb fél órára kelni.
A csirkemellet csíkokra vágjuk befűszerezzük és kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és félretesszük.
A tejfölt a majonézzel cukorral, sóval, borssal, petrezselyemzölddel összekeverjük.
Ha a tészta megkelt, kör alakúra és kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rákenjük a mártást, rátesszük a megsült csirkemellet, a kockára vágott zöldségeket, legvégén ráreszeljük a sajtot.
Kb fél óra alatt 200 fokos sütőbe készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »