Pizza burger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 1 tk só
- 3 dkg élesztő
- csipet cukor
- 5 dkg teavaj
- 1 nagy ek tejföl
- langyos víz
Paradicsomszósz:
- 1 nagy ek sűrített paradicsom
- 2 nagy ek ketchup
- 6-7 kisebb szál friss oregánó vagy 1 ek morzsolt (tasakos)
- csipet só és bors
Alsó tésztára:
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg túrista szalámi
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
- 1 sonkahagyma
- 5 szelet füstölt sajt
- 12 dkg sajt (félkemény)
- őrölt bors
- ízlés szerint pici só
Második tésztára:
- 15 dkg gépsonka
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 5 szelet füstölt sajt
- 12 dkg sajt (félkemény)
- őrölt bors
- ízlés szerint pici só
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, majd a puha vajjal és a tejföllel kis adagonként hozzáöntött langyos vízzel egy szép puha, sima tésztává összegyúrjuk.
Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Amíg kel a tészta, előkészítjük a töltelékeket.
A paradicsomszószhoz az oregánóról leszedett leveleit kissé összevagdaljuk és az anyagokkal összekeverjük. A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük.
A kolbászt, szalámit, paprikát, paradicsomot és a sonkahagymát felkarikázzuk, a trappista sajtot durvára reszeljük.
Egy nagyobb sütőlemezt kibélelünk (szilikonos) sütőpapírral.
A megkelt tésztát enyhét lisztezett felületen 5-6 mm vastagra, hosszúkás formára kisodorjuk.
A sablon egy nagyobb fedő, aminek a segítségével kivágunk 2 lapot, egyiket rátesszük a sütőlemezre, másikat pedig ha kicsi a gyúródeszka, egy kiterített konyharuhára helyezzük.
A leeső széleket összegyúrjuk, ismét kisodorjuk és ugyanígy fedő körbevágással abból készítjük el a harmadik tésztalapot.
A paradicsomszószt gondolatban kettéosztjuk és az egyik felét rákenjük az alsó lapra, a széleitől pár cintevel beljebb peremet hagyunk és szépen elrendezzük rajta a kolbászt, a szalámit, a paprikát, paradicsomot és a sonkahagymát, majd a füstölt sajt szeleteket is rátesszük és befedjük reszelt trappistával, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Erre jön a második tésztalap, amire rákenjük a paradicsomszósz másik felét. Gépsonkát teszünk rá, azután a gombát is elrendezzük rajta, majd a füstölt sajt szeletek jönnek, végül a reszelt trappista, amit szintén picit sózhatunk, borsozhatunk.
A harmadik lapot még a deszkán egy éles késsel teszés szerinti pizzaszeletekre felvágjuk (én 12 szeletre vágtam) és egyenként tesszük rá a burger tetejére.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk egy kevés szezámmal és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
10-12 perc pihentetés után nagyjából 35-40 perc alatt (légkeveréssel) szép világosbarnára megsütjük.
Forrón még igencsak nyúlik a sajt a szeletek között, pár perc várakozás után még melegen, de már kényelmesen szeletelhető!
Rendkívül kiadós és laktakó, igazi házias szülinapi bulikaja.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »