„Piedone” penne recept

Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 doboz vörös bab
- 1 doboz kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- 2 dl ketchup
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt bors
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágtam. A kolbászt fél karikákra szeleteltem. A babot és a kukoricát leszűrtem. A chilit és a fokhagymát apróra vágtam.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát,chilit és a kolbászt. Pár percig pirítjuk majd hozzá adjuk a babot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk majd rátesszük a paradicsompürét és 5-6 percet pirítjuk. Hozzáöntjük a ketchupot és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthetjük. A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összeforgatjuk a raguval.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »