„Piedone” penne recept

Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 doboz vörös bab
- 1 doboz kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- 2 dl ketchup
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt bors
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágtam. A kolbászt fél karikákra szeleteltem. A babot és a kukoricát leszűrtem. A chilit és a fokhagymát apróra vágtam.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát,chilit és a kolbászt. Pár percig pirítjuk majd hozzá adjuk a babot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk majd rátesszük a paradicsompürét és 5-6 percet pirítjuk. Hozzáöntjük a ketchupot és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthetjük. A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összeforgatjuk a raguval.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »