„Piedone” penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 doboz vörös bab
  • 1 doboz kukorica
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 2 dl ketchup
  • 1 db chili paprika
  • őrölt bors
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágtam. A kolbászt fél karikákra szeleteltem. A babot és a kukoricát leszűrtem. A chilit és a fokhagymát apróra vágtam.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát,chilit és a kolbászt. Pár percig pirítjuk majd hozzá adjuk a babot és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk majd rátesszük a paradicsompürét és 5-6 percet pirítjuk. Hozzáöntjük a ketchupot és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthetjük. A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összeforgatjuk a raguval.

Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!