Pennés egytál recept

Hozzávalók:
- 1 cs penne tészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 500 g csirkemáj
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz bébirépás zöldborsó konzerv
- ízlés szerint gombát is tehetünk bele
- 1 kis doboz főzőtejszín (10%-ossal jobb,mert hígabb)
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- majoránna
- pirospaprika
Elkészítése:
A pennét sós vízben kifőzzük. A hagymát kis kockákra daraboljuk, zsiradékon megdinszteljük,hozzáadjuk a csíkokra vágott májat,kevés vizet adunk hozzá,és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a máj már megfőtt hozzáadjuk a lecsöpögtetett répás borsót,és a kukoricát. A pennét egy nagyobb hőálló tálban összekeverjük a zöldséges májjal,ráöntjük a főzőtejszínt,a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,és előmelegített sütőben közepes lángon kb 10-15 percig sütjük. (Míg a tejszín felforr,és a sajt kicsit megpirul.)
Jó étvágyat!
Tipp:
Laktató,és finom,valamint a fantáziánk szerint variálható!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »