Pennés egytál recept
Hozzávalók:
- 1 cs penne tészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 500 g csirkemáj
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz bébirépás zöldborsó konzerv
- ízlés szerint gombát is tehetünk bele
- 1 kis doboz főzőtejszín (10%-ossal jobb,mert hígabb)
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- majoránna
- pirospaprika
Elkészítése:
A pennét sós vízben kifőzzük. A hagymát kis kockákra daraboljuk, zsiradékon megdinszteljük,hozzáadjuk a csíkokra vágott májat,kevés vizet adunk hozzá,és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a máj már megfőtt hozzáadjuk a lecsöpögtetett répás borsót,és a kukoricát. A pennét egy nagyobb hőálló tálban összekeverjük a zöldséges májjal,ráöntjük a főzőtejszínt,a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,és előmelegített sütőben közepes lángon kb 10-15 percig sütjük. (Míg a tejszín felforr,és a sajt kicsit megpirul.)
Jó étvágyat!
Tipp:
Laktató,és finom,valamint a fantáziánk szerint variálható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

