Pennés egytál recept
Hozzávalók:
- 1 cs penne tészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 500 g csirkemáj
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz bébirépás zöldborsó konzerv
- ízlés szerint gombát is tehetünk bele
- 1 kis doboz főzőtejszín (10%-ossal jobb,mert hígabb)
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- majoránna
- pirospaprika
Elkészítése:
A pennét sós vízben kifőzzük. A hagymát kis kockákra daraboljuk, zsiradékon megdinszteljük,hozzáadjuk a csíkokra vágott májat,kevés vizet adunk hozzá,és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a máj már megfőtt hozzáadjuk a lecsöpögtetett répás borsót,és a kukoricát. A pennét egy nagyobb hőálló tálban összekeverjük a zöldséges májjal,ráöntjük a főzőtejszínt,a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,és előmelegített sütőben közepes lángon kb 10-15 percig sütjük. (Míg a tejszín felforr,és a sajt kicsit megpirul.)
Jó étvágyat!
Tipp:
Laktató,és finom,valamint a fantáziánk szerint variálható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

