Paprikás, édesköményes tészta recept
Hozzávalók:
- 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 nagyobb édeskömény
- 3 piros színű paprika
- csipet asafoetida (más néven hing, de el is elhagyható)
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 0,5 ek kakukkfű
- 6 ek napraforgómag
- só
- víz
- 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)
Elkészítése:
A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.
A paprikát és az édesköményt mosd meg és vágd vékony darabokra.
A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az asafoetidát pirítsd egy rövid ideig, majd add hozzá a paprikákat és pirítsd őket néhány percig, majd add hozzá az édesköményt és a többi fűszerti s. Kevergesd, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverd hozzá a pirított napraforgómagot.
Keverd össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Tipp:
A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket.
Ma a hűtőben körbenéztem és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzá tettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.