Német óriás knédli lekvárral recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta összes alapanyagát egy tálba mérem, majd kézzel egynemű, lágy tésztát dagasztok belőle. Ez legalább tíz perc, meg kell vele dolgozni, hogy igazán jó legyen. A tésztát vékonyan bekenem olajjal vagy olvasztott vajjal, majd meleg (35 fokos) helyen egy órán át kelesztem letakarva.
A megkelt tésztát átgyúrom, hengerré nyújtom. Két hosszúkás rudat (veknit) vagy négy kisebb gombócot formázok belőle.
A gombócokra lyukat készítek és megtöltöm a lekvárral, majd a lyuk helyét összecsipkedem alaposan, hogy a lekvár ne folyjon ki.
Összeállítom a gőzölőedényt: két ujjnyi vízzel feltöltök egy fazekat, a közepére egy kisebb jénait (vagy tortakarikát, befőttes üveget, akármit) teszek, felforralom a vizet, majd a gombócokat egymástól távolabb beleteszem. Lefedve, nagy lángon, 15 percig fedő alatt gőzölöm. Közben nem emelgetem a fedőt.
Ha kész, leveszem a fedőt, óvatosan kiemelem a knédliket. Amikor langyos, cukrozott darált mákkal megszórom és azonnal tálalom.
Érdemes dupla adaggal gőzölni, mert az elkészült knédliket lefagyasztom, így legközelebb csak 5 perc alatt átgőzölöm őket és kész a köret.
A tésztát lehet tölteni szilva lekvárral, felezett sárgabarackkal, eperrel, bármivel, majd a fenti módon elkészítve zseniális édesség lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










