Burgonyás lepény recept

Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tk só
- 3 ek parmezán
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- frissen őrölt bors
Töltelék :
- 15 dkg főtt sonka
- 1 mozzarella
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk.
A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.
190 °C – on kb 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »