Burgonyás lepény recept
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tk só
- 3 ek parmezán
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- frissen őrölt bors
Töltelék :
- 15 dkg főtt sonka
- 1 mozzarella
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk.
A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.
190 °C – on kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









