Burgonyás lepény recept

Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 tk só
- 3 ek parmezán
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- frissen őrölt bors
Töltelék :
- 15 dkg főtt sonka
- 1 mozzarella
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk.
A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.
190 °C – on kb 30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »