Gombás lasagne recept
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 35 gr vaj
- 35 gr liszt
- lasagne tészta
- 25 dkg csiperke gomba szeletelve
- 20 dkg trappista sajt kockázva
- só
- bors
Elkészítése:
Egy kisebb lábasban alacsony lángon megolvasztjuk a vajat. Amikor teljesen folyékony, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg világos aranyszínű pasztává nem válik. Ezután fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és habverővel keverjük, hogy sima, csomómentes mártást kapjunk. Miután az összes tej benne van, közepes lángon főzzük, amíg a besamel szépen be nem sűrűsödik.
A gombát, ha konzerv, lecsepegtetjük, ha friss, akkor megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy jénai tál aljára teszünk egy keveset a besamelből, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.
Erre rétegezünk néhány tésztalapot, majd újabb adag besamelt, gombát, reszelt sajtot, és ismét tésztalapokat. Folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávalót felhasználjuk, és a tetejére besamel kerül, amelyet reszelt sajttal megszórunk.
A tálat betesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt a tetején aranybarnára pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









