Gombás lasagne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 35 gr vaj
  • 35 gr liszt
  • lasagne tészta
  • 25 dkg csiperke gomba szeletelve
  • 20 dkg trappista sajt kockázva
  • bors

Elkészítése:

Egy kisebb lábasban alacsony lángon megolvasztjuk a vajat. Amikor teljesen folyékony, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg világos aranyszínű pasztává nem válik. Ezután fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és habverővel keverjük, hogy sima, csomómentes mártást kapjunk. Miután az összes tej benne van, közepes lángon főzzük, amíg a besamel szépen be nem sűrűsödik.

A gombát, ha konzerv, lecsepegtetjük, ha friss, akkor megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy jénai tál aljára teszünk egy keveset a besamelből, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.

Erre rétegezünk néhány tésztalapot, majd újabb adag besamelt, gombát, reszelt sajtot, és ismét tésztalapokat. Folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávalót felhasználjuk, és a tetejére besamel kerül, amelyet reszelt sajttal megszórunk.

A tálat betesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt a tetején aranybarnára pirul.