Fehér lasagne recept

Hozzávalók:
Tejszínes besamel mártáshoz:
- 8 evőkanál vaj
- 8 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 2 dl tejszín
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 dkg bébi spenót (apróra vágva)
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
A töltelékhez:
- 40 dkg csirkecombfilé kisebb kockákra vágva
- 50 dkg csiperkegomba
- 25 dkg lasagne tészta
A tetejére:
- 25 dkg jól olvadó sajt (mozerella, trappista)
Elkészítése:
Először elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd a zúzott fokhagymát megpirítjuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a meleg tejet és a tejszínt, majd gyorsan elkeverjük csomómentesre és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, végül hozzákeverjük a spenótot és a sajtot.
A gombát felszeleteljük, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, ezután félretesszük és kihűtjük.
A csirkecomb darabokat egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.
A lasagne tésztát előfőzzük, ha olyan tésztánk van.
Egy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, majd rakjuk rá az első réteg tésztát. A tészta tetejére tegyünk ismét mártást, majd szórjunk rá a gombából és a megsütütt csirkecombból ízlés szerint. Ezután fedjük be a következő adag tésztával. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Az utolsó tésztarétegre már csak maradék besamel és a sajt kerül.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40-45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »