Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér lasagne recept

Fehér lasagne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tejszínes besamel mártáshoz:

    • 8 evőkanál vaj
    • 8 evőkanál finomliszt
    • 6 dl tej
    • 2 dl tejszín
    • 8 gerezd zúzott fokhagyma
    • 30 dkg bébi spenót (apróra vágva)
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • bors
    • szerecsendió

    A töltelékhez:

    • 40 dkg csirkecombfilé kisebb kockákra vágva
    • 50 dkg csiperkegomba
    • 25 dkg lasagne tészta

    A tetejére:

    • 25 dkg jól olvadó sajt (mozerella, trappista)

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd a zúzott fokhagymát megpirítjuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a meleg tejet és a tejszínt, majd gyorsan elkeverjük csomómentesre és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, végül hozzákeverjük a spenótot és a sajtot.

    A gombát felszeleteljük, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, ezután félretesszük és kihűtjük.

    A csirkecomb darabokat egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.

    A lasagne tésztát előfőzzük, ha olyan tésztánk van.

    Egy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, majd rakjuk rá az első réteg tésztát. A tészta tetejére tegyünk ismét mártást, majd szórjunk rá a gombából és a megsütütt csirkecombból ízlés szerint. Ezután fedjük be a következő adag tésztával. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Az utolsó tésztarétegre már csak maradék besamel és a sajt kerül.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40-45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá