Fehér lasagne recept
Hozzávalók:
Tejszínes besamel mártáshoz:
- 8 evőkanál vaj
- 8 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 2 dl tejszín
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 dkg bébi spenót (apróra vágva)
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
A töltelékhez:
- 40 dkg csirkecombfilé kisebb kockákra vágva
- 50 dkg csiperkegomba
- 25 dkg lasagne tészta
A tetejére:
- 25 dkg jól olvadó sajt (mozerella, trappista)
Elkészítése:
Először elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd a zúzott fokhagymát megpirítjuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a meleg tejet és a tejszínt, majd gyorsan elkeverjük csomómentesre és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, végül hozzákeverjük a spenótot és a sajtot.
A gombát felszeleteljük, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, ezután félretesszük és kihűtjük.
A csirkecomb darabokat egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.
A lasagne tésztát előfőzzük, ha olyan tésztánk van.
Egy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, majd rakjuk rá az első réteg tésztát. A tészta tetejére tegyünk ismét mártást, majd szórjunk rá a gombából és a megsütütt csirkecombból ízlés szerint. Ezután fedjük be a következő adag tésztával. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Az utolsó tésztarétegre már csak maradék besamel és a sajt kerül.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40-45 perc alatt készre sütjük.