Fehér lasagne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fehér lasagne

Hozzávalók:
Tejszínes besamel mártáshoz:

  • 8 evőkanál vaj
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 30 dkg bébi spenót (apróra vágva)
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • bors
  • szerecsendió

A töltelékhez:

  • 40 dkg csirkecombfilé kisebb kockákra vágva
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg lasagne tészta

A tetejére:

  • 25 dkg jól olvadó sajt (mozerella, trappista)

Elkészítése:

Először elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd a zúzott fokhagymát megpirítjuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a meleg tejet és a tejszínt, majd gyorsan elkeverjük csomómentesre és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, végül hozzákeverjük a spenótot és a sajtot.

A gombát felszeleteljük, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, ezután félretesszük és kihűtjük.

A csirkecomb darabokat egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.

A lasagne tésztát előfőzzük, ha olyan tésztánk van.

Egy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, majd rakjuk rá az első réteg tésztát. A tészta tetejére tegyünk ismét mártást, majd szórjunk rá a gombából és a megsütütt csirkecombból ízlés szerint. Ezután fedjük be a következő adag tésztával. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Az utolsó tésztarétegre már csak maradék besamel és a sajt kerül.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40-45 perc alatt készre sütjük.