Lasagne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta vagy lebbencs tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 2 üveg paradicsomszósz (2×360 g)
- 5-6 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só, bors
- cukor
- olaj
Elkészítése:
Olajon a hagymákat megpirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Egy pohár vízzel felöntjük, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, bazsalikomot, ízlész szerint cukrozzuk és készre főzzük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ráöntjük a húsra és jól összekeverjük.
Egy jénai vagy tepsi aljára szószt teszünk, erre jön egy sor tészta, majd ismét öntet és tészta. A tetejére öntet kerüljön.
Alaposan megszórva reszelt sajttal, 180 fokon kb 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









