Lasagne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta vagy lebbencs tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 2 üveg paradicsomszósz (2×360 g)
- 5-6 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só, bors
- cukor
- olaj
Elkészítése:
Olajon a hagymákat megpirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Egy pohár vízzel felöntjük, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, bazsalikomot, ízlész szerint cukrozzuk és készre főzzük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ráöntjük a húsra és jól összekeverjük.
Egy jénai vagy tepsi aljára szószt teszünk, erre jön egy sor tészta, majd ismét öntet és tészta. A tetejére öntet kerüljön.
Alaposan megszórva reszelt sajttal, 180 fokon kb 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









