Lasagne recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta vagy lebbencs tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 2 üveg paradicsomszósz (2×360 g)
- 5-6 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só, bors
- cukor
- olaj
Elkészítése:
Olajon a hagymákat megpirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Egy pohár vízzel felöntjük, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, bazsalikomot, ízlész szerint cukrozzuk és készre főzzük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ráöntjük a húsra és jól összekeverjük.
Egy jénai vagy tepsi aljára szószt teszünk, erre jön egy sor tészta, majd ismét öntet és tészta. A tetejére öntet kerüljön.
Alaposan megszórva reszelt sajttal, 180 fokon kb 40 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.