Lasagne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagne tészta vagy lebbencs tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 üveg paradicsomszósz (2×360 g)
  • 5-6 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • só, bors
  • cukor
  • olaj

Elkészítése:

Olajon a hagymákat megpirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Egy pohár vízzel felöntjük, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, bazsalikomot, ízlész szerint cukrozzuk és készre főzzük.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ráöntjük a húsra és jól összekeverjük.

Egy jénai vagy tepsi aljára szószt teszünk, erre jön egy sor tészta, majd ismét öntet és tészta. A tetejére öntet kerüljön.

Alaposan megszórva reszelt sajttal, 180 fokon kb 40 percig sütjük.