Piaci lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 42 g élesztő
- 700 ml tej
- 10 g só
- 15 g cukor
- 0,5 dl étolaj
- plusz étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, majd elkeverjük benne a cukrot és a sót.
Közben a langyos tejbe csipegetjük az élesztőt. Elkeverjük ezt is, majd beleöntjük a lisztbe (nem kell megvárjuk, hogy feloldódjon benne az élesztő és cukrot sem az élesztőhöz kell adnunk, hanem a lisztbe szórtuk).
Eldolgozzuk elsőnek fakanállal, amíg bírjuk, majd aztán kézzel tovább dolgozzuk. 1-2 percig elég, a lényeg, hogy a lisztet dolgozzuk bele, majd beleöntjük az étolajat is, egy kicsit beledolgozzuk ezt is, majd fóliával letakarjuk és duplájára kelesztjük kb 30 perc alatt.
Amikor megkelt, kivesszük a tálból, kettévágjuk, majd azt nagyobb darabokra vágjuk hosszában. Gombócot formálunk a tésztákból egyenként, majd fóliával letakart tálcára tesszük.
Közben olajat hevítünk egy nagyobb edényben. Ellenőrizzük kis tésztadarabbal mennyire forró az olaj.
Olajozott munkalapon egy pici olajjal a tészta tetején formára alakítjuk a kezünkkel a tésztát, majd a felforrósított olajban kisütjük.
Tejföllel, sajttal, sonkával, újhagymával ízlés szerint ízesítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









