Piaci lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 42 g élesztő
- 700 ml tej
- 10 g só
- 15 g cukor
- 0,5 dl étolaj
- plusz étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálba tesszük a lisztet, majd elkeverjük benne a cukrot és a sót.
Közben a langyos tejbe csipegetjük az élesztőt. Elkeverjük ezt is, majd beleöntjük a lisztbe (nem kell megvárjuk, hogy feloldódjon benne az élesztő és cukrot sem az élesztőhöz kell adnunk, hanem a lisztbe szórtuk).
Eldolgozzuk elsőnek fakanállal, amíg bírjuk, majd aztán kézzel tovább dolgozzuk. 1-2 percig elég, a lényeg, hogy a lisztet dolgozzuk bele, majd beleöntjük az étolajat is, egy kicsit beledolgozzuk ezt is, majd fóliával letakarjuk és duplájára kelesztjük kb 30 perc alatt.
Amikor megkelt, kivesszük a tálból, kettévágjuk, majd azt nagyobb darabokra vágjuk hosszában. Gombócot formálunk a tésztákból egyenként, majd fóliával letakart tálcára tesszük.
Közben olajat hevítünk egy nagyobb edényben. Ellenőrizzük kis tésztadarabbal mennyire forró az olaj.
Olajozott munkalapon egy pici olajjal a tészta tetején formára alakítjuk a kezünkkel a tésztát, majd a felforrósított olajban kisütjük.
Tejföllel, sajttal, sonkával, újhagymával ízlés szerint ízesítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »