Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piaci lángos recept

Piaci lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 42 g élesztő
    • 700 ml tej
    • 10 g só
    • 15 g cukor
    • 0,5 dl étolaj
    • plusz étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy tálba tesszük a lisztet, majd elkeverjük benne a cukrot és a sót.

    Közben a langyos tejbe csipegetjük az élesztőt. Elkeverjük ezt is, majd beleöntjük a lisztbe (nem kell megvárjuk, hogy feloldódjon benne az élesztő és cukrot sem az élesztőhöz kell adnunk, hanem a lisztbe szórtuk).

    Eldolgozzuk elsőnek fakanállal, amíg bírjuk, majd aztán kézzel tovább dolgozzuk. 1-2 percig elég, a lényeg, hogy a lisztet dolgozzuk bele, majd beleöntjük az étolajat is, egy kicsit beledolgozzuk ezt is, majd fóliával letakarjuk és duplájára kelesztjük kb 30 perc alatt.

    Amikor megkelt, kivesszük a tálból, kettévágjuk, majd azt nagyobb darabokra vágjuk hosszában. Gombócot formálunk a tésztákból egyenként, majd fóliával letakart tálcára tesszük.

    Közben olajat hevítünk egy nagyobb edényben. Ellenőrizzük kis tésztadarabbal mennyire forró az olaj.

    Olajozott munkalapon egy pici olajjal a tészta tetején formára alakítjuk a kezünkkel a tésztát, majd a felforrósított olajban kisütjük.

    Tejföllel, sajttal, sonkával, újhagymával ízlés szerint ízesítjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá