Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán sajtos, joghurtos lángos recept

Duplán sajtos, joghurtos lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 csapott evőkanál só
    • 1,5 dl langyos víz
    • 2 dl natúr joghurt

    Töltelék:

    • 15 dkg reszelt sajt

    Sütés:

    • 5 dl étolaj

    Tálalás:

    • sajt
    • tejföl

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sót és a szódabikarbónát. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát.

    Letakarva kétszeresére kelesztjük.

    Olajjal kent munkalapra borítjuk a megkelt tésztát és olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle. Jól kihúzkodjuk és a közepébe reszelt sajtot teszünk. A végeit jól összecsípjük, belecsomagoljuk a sajtot. Úgy tesszük az olajos lapra, hogy a hajtás alulra kerüljön és letakarva 10 percig kelesztjük.

    Amíg a lángosok kelnek, addig egy szélesebb edényben elkezdjük felmelegíteni az olajat. Olajos kézzel lángos alakúra formázzuk a tésztákat és attól függően, hogy mekkora az edényünk 1-2 lángost sütve egyszerre, szép aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

    Ha megsültek, akkor papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepedni a felesleges zsiradékot.

    Ízlés szerint tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá