Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Sütés:
Tálalás:
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót és a szódabikarbónát. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát.
Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Olajjal kent munkalapra borítjuk a megkelt tésztát és olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle. Jól kihúzkodjuk és a közepébe reszelt sajtot teszünk. A végeit jól összecsípjük, belecsomagoljuk a sajtot. Úgy tesszük az olajos lapra, hogy a hajtás alulra kerüljön és letakarva 10 percig kelesztjük.
Amíg a lángosok kelnek, addig egy szélesebb edényben elkezdjük felmelegíteni az olajat. Olajos kézzel lángos alakúra formázzuk a tésztákat és attól függően, hogy mekkora az edényünk 1-2 lángost sütve egyszerre, szép aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Ha megsültek, akkor papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepedni a felesleges zsiradékot.
Ízlés szerint tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.