Duplán sajtos, joghurtos lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2 dl natúr joghurt

Töltelék:

  • 15 dkg reszelt sajt

Sütés:

  • 5 dl étolaj

Tálalás:

  • sajt
  • tejföl

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sót és a szódabikarbónát. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát.

Letakarva kétszeresére kelesztjük.

Olajjal kent munkalapra borítjuk a megkelt tésztát és olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle. Jól kihúzkodjuk és a közepébe reszelt sajtot teszünk. A végeit jól összecsípjük, belecsomagoljuk a sajtot. Úgy tesszük az olajos lapra, hogy a hajtás alulra kerüljön és letakarva 10 percig kelesztjük.

Amíg a lángosok kelnek, addig egy szélesebb edényben elkezdjük felmelegíteni az olajat. Olajos kézzel lángos alakúra formázzuk a tésztákat és attól függően, hogy mekkora az edényünk 1-2 lángost sütve egyszerre, szép aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Ha megsültek, akkor papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepedni a felesleges zsiradékot.

Ízlés szerint tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.