Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lábasban kelt vajas-kolbászos pizza recept

Lábasban kelt vajas-kolbászos pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5,5 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukor
    • 3 teáskanál porélesztő
    • 1 dl tej
    • 1/2 teáskanál só
    • 25 dkg finomliszt
    • 5-6 db vékony sima vagy főzőkolbász, esteleg vastagabb virsli

    Tészta tetejére:

    • 10 dkg konzerv kukorica
    • 10 dkg apróra vágott piros és zöld paprika
    • 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
    • 15 dkg mozzarella sajt, apró darabokra vágva

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint ketchup

    Elkészítése:

    Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le tűzhelyről és adjuk hozzá a cukrot és a hideg tejet. Ezután keverjük el a cukrot a tejben, majd adjuk hozzá a porélesztőt. Hagyjuk 4-5 percig állni, amíg az élesztő nem kezd kicsit habosodni. Adjuk hozzá a lisztet, amiben elkeverjük a sót és egy fakanál segítségével keverjünk sima tésztát.

    A tésztát hagyjuk a lábasban a duplájára kelni meleg helyen kb 1 óra alatt.

    A megkelt tésztánkat osszuk 5 egyforma részre, majd gyúrjuk sima golyókat. Fedjük le a tésztagolyókat kb 15 percre egy konyharuhával, azért hogy ne száradjanak ki.

    Amíg pihenek a tésztagolyók vágjuk kisebb darabokra a hagymát, paprikát, majd keverjük össze a majonézzel és a kukoricával.

    A pihentetett tésztagolyókat formázzuk téglalap alakúra, majd tekerjük bele a kolbászt vagy a virslit. Zárjuk jól le a tésztavégeket, majd vegyünk egy tekercset és vágjuk be fentről lefelé ferdén a kolbászt körülbelül 45°-os szögben kb. 1 cm vastagságban, majd fordítsuk ki oldalra. Ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a kolbász vastagságáig vágjuk be. A következő szeletet a másik oldalra fordítsuk ki. Ismételjük a vágásokat, amíg a tekercs végére érünk.

    Osszuk el a feltétnek készült zöldséges masszát 5 részre, majd mindegyik kolbászos pizzatésztára rakjunk egy adagot. Az apróra vágott sajtot is osszuk 5 részre és szórjuk a feltétek tetejére.

    Előmelegített sütőben 170 C°, 20 percig sütjük. Ezután grill fokozatra, 200 C° visszarakjuk 5 percre, amíg a tészta széle szép piros lesz és sajt szépen megolvad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá