Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-kakaós csigatorta recept

Kókuszos-kakaós csigatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,25 dl tej
    • 15 g élesztő
    • 40 g margarin
    • 1 pici  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 evőkanál cukor
    • csipet só
    • 270 g finomliszt

    Továbbá:

    • kb 6 ek olvasztott vaj a kenéshez
    • 4 ek kakaópor
    • 4-5 ek kristálycukor
    • 4 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, 1 evőkanál cukorral megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.

    A puha margarint, sót és a maradék cukrot jól kikeverjük, belekeverjük a tojást és a felfutott élesztőt, majd a kimért liszthez hozzáöntjük,és alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A tésztát picit belisztezett felületen kb fél cm vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. Feltekerjük mint a bejglit és kb 1,5 cm széles csigákat vágunk belőle.

    Kivajazott tortaformába (26cm) rakosgatjuk a csigákat és meleg helyen picit még hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő ( kb 15-20 perc).

    Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Olyan finom illat volt a lakásban miközben sült, hogy alig bírtuk kivárni, hogy megsüljön és persze ideje sem volt kihűlni, frissen, forrón el is fogyott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá