Kókuszos-kakaós csigatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,25 dl tej
  • 15 g élesztő
  • 40 g margarin
  • 1 pici tojás
  • 1,5 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 270 g finomliszt

Továbbá:

  • kb 6 ek olvasztott vaj a kenéshez
  • 4 ek kakaópor
  • 4-5 ek kristálycukor
  • 4 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, 1 evőkanál cukorral megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.

A puha margarint, sót és a maradék cukrot jól kikeverjük, belekeverjük a tojást és a felfutott élesztőt, majd a kimért liszthez hozzáöntjük,és alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.

A tésztát picit belisztezett felületen kb fél cm vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. Feltekerjük mint a bejglit és kb 1,5 cm széles csigákat vágunk belőle.

Kivajazott tortaformába (26cm) rakosgatjuk a csigákat és meleg helyen picit még hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő ( kb 15-20 perc).

Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Olyan finom illat volt a lakásban miközben sült, hogy alig bírtuk kivárni, hogy megsüljön és persze ideje sem volt kihűlni, frissen, forrón el is fogyott.