Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe, 1 evőkanál cukorral megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.
A puha margarint, sót és a maradék cukrot jól kikeverjük, belekeverjük a tojást és a felfutott élesztőt, majd a kimért liszthez hozzáöntjük,és alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát picit belisztezett felületen kb fél cm vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. Feltekerjük mint a bejglit és kb 1,5 cm széles csigákat vágunk belőle.
Kivajazott tortaformába (26cm) rakosgatjuk a csigákat és meleg helyen picit még hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő ( kb 15-20 perc).
Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
Olyan finom illat volt a lakásban miközben sült, hogy alig bírtuk kivárni, hogy megsüljön és persze ideje sem volt kihűlni, frissen, forrón el is fogyott.