Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Knédli recept

Knédli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs szárított élesztő
    • 3 dl víz
    • 1 csipetcukor
    • 1 kiskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A hozzávalókból tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk és kis kenyereket formázunk belőlük. Letakarva kelesztjük őket további 20 percig.

    A megkelt cipócskákat gőz felett kell megfőzni. Ez többféleképpen történhet, szerintem a párológépes megoldás a legegyszerűbb.

    De forralgatunk vizet egy fazékban is arra szorosan rákötött konyharuhára téve is meg lehet főzni.

    Minden esetben fedjük le. Én a párológépben pároltam őket 20 percet.

    Mikor kész lett, tetejüket olvasztott vajjal lekentem és hagytam kicsit hűlni szeletelés előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá