Knédli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Knédli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • 1 csipetcukor
  • 1 kiskanál só
  • 1 tojás

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, 3 részre osztjuk és kis kenyereket formázunk belőlük. Letakarva kelesztjük őket további 20 percig.

A megkelt cipócskákat gőz felett kell megfőzni. Ez többféleképpen történhet, szerintem a párológépes megoldás a legegyszerűbb.

De forralgatunk vizet egy fazékban is arra szorosan rákötött konyharuhára téve is meg lehet főzni.

Minden esetben fedjük le. Én a párológépben pároltam őket 20 percet.

Mikor kész lett, tetejüket olvasztott vajjal lekentem és hagytam kicsit hűlni szeletelés előtt.