Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 2 db közepes, főtt, áttört krumpli
- 2 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz (kb)
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 1 tk só
Feltét:
- 3 dl tejföl
- 10 dkg sajt darabolva
- 20 dkg házi főtt sonka
- 10 dkg házi füstölt kolbász
- 3 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval egy tálban. Hozzáadjuk a tört krumplit, az étolajat és a megkelt élesztőt. A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleegyengetjük. 180 fokra melegített sütőben 5 percig elősütjük.
A sütőből kivesszük. Megkenjük zúzott fokhagymával ízesített tejföllel. Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával, kolbásszal és sajttal. A tetejét reszelt sajttal hintjük meg.
Visszatesszük a sütőbe és további 15-20 percig sütjük, míg a sajt szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lilahagymával tálaltam, rá is lehet sütni, de mi így szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










