Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyérlángos recept

Kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 db közepes, főtt, áttört krumpli
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl langyos víz (kb)
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 tk só

    Feltét:

    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg sajt darabolva
    • 20 dkg házi főtt sonka
    • 10 dkg házi füstölt kolbász
    • 3 fej lilahagyma
    • 3 gerezd fokhagyma

    Tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    1 dl langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt.

    A lisztet összekeverjük a sóval egy tálban. Hozzáadjuk a tört krumplit, az étolajat és a megkelt élesztőt. A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleegyengetjük. 180 fokra melegített sütőben 5 percig elősütjük.

    A sütőből kivesszük. Megkenjük zúzott fokhagymával ízesített tejföllel. Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával, kolbásszal és sajttal. A tetejét reszelt sajttal hintjük meg.

    Visszatesszük a sütőbe és további 15-20 percig sütjük, míg a sajt szép színt kap.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Lilahagymával tálaltam, rá is lehet sütni, de mi így szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá