Kenyérlángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db közepes, főtt, áttört krumpli
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz (kb)
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 tk só

Feltét:

  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg sajt darabolva
  • 20 dkg házi főtt sonka
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 3 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1 dl langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt.

A lisztet összekeverjük a sóval egy tálban. Hozzáadjuk a tört krumplit, az étolajat és a megkelt élesztőt. A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk.

Letakarva duplájára kelesztjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleegyengetjük. 180 fokra melegített sütőben 5 percig elősütjük.

A sütőből kivesszük. Megkenjük zúzott fokhagymával ízesített tejföllel. Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával, kolbásszal és sajttal. A tetejét reszelt sajttal hintjük meg.

Visszatesszük a sütőbe és további 15-20 percig sütjük, míg a sajt szép színt kap.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Lilahagymával tálaltam, rá is lehet sütni, de mi így szeretjük.