Káposztás sztapacska gluténmentesen recept

Hozzávalók:
A káposztás részhez:
- 2 fej vöröshagyma
- fél kg fejeskáposzta
- 2 ek zsír
- só
- bors
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet vagy almaecet
A galuskához:
- 1 kg burgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél kg GM zabpehelyliszt
- só
A tetejére:
- kb 20 dkg füstőlt szalonna
Elkészítése:
Először a párolt káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat, gyaluljuk le a káposztát és sózzuk le, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd a serpenyőben felforrósított zsíron lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ízlés szerint sóval, borssal, ecettel tovább ízesítjük.
Elkészítjük a galuskát is: a burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét.
Sózzuk és adjuk hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet, majd összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próba főzést végezni és ha szükséges pár ek zabpehelyliszttel pótolni).
Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal vagy galuskaszaggatóval galuskákat szaggatunk. Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére még pár percig forraljuk, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük a tálaláshoz.
Egy nagyobb lábasba tesszük a párolt káposztát, ráöntjük a galuskát, összekeverjük és rámelegítünk. A félretett pörccel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »