Káposztás sztapacska gluténmentesen recept
Hozzávalók:
A káposztás részhez:
- 2 fej vöröshagyma
- fél kg fejeskáposzta
- 2 ek zsír
- só
- bors
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet vagy almaecet
A galuskához:
- 1 kg burgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél kg GM zabpehelyliszt
- só
A tetejére:
- kb 20 dkg füstőlt szalonna
Elkészítése:
Először a párolt káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat, gyaluljuk le a káposztát és sózzuk le, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd a serpenyőben felforrósított zsíron lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ízlés szerint sóval, borssal, ecettel tovább ízesítjük.
Elkészítjük a galuskát is: a burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét.
Sózzuk és adjuk hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet, majd összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próba főzést végezni és ha szükséges pár ek zabpehelyliszttel pótolni).
Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal vagy galuskaszaggatóval galuskákat szaggatunk. Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére még pár percig forraljuk, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük a tálaláshoz.
Egy nagyobb lábasba tesszük a párolt káposztát, ráöntjük a galuskát, összekeverjük és rámelegítünk. A félretett pörccel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









