Káposztás sztapacska gluténmentesen recept

Hozzávalók:
A káposztás részhez:
- 2 fej vöröshagyma
- fél kg fejeskáposzta
- 2 ek zsír
- só
- bors
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet vagy almaecet
A galuskához:
- 1 kg burgonya
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél kg GM zabpehelyliszt
- só
A tetejére:
- kb 20 dkg füstőlt szalonna
Elkészítése:
Először a párolt káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat, gyaluljuk le a káposztát és sózzuk le, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd a serpenyőben felforrósított zsíron lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ízlés szerint sóval, borssal, ecettel tovább ízesítjük.
Elkészítjük a galuskát is: a burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét.
Sózzuk és adjuk hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet, majd összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próba főzést végezni és ha szükséges pár ek zabpehelyliszttel pótolni).
Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal vagy galuskaszaggatóval galuskákat szaggatunk. Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére még pár percig forraljuk, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük a tálaláshoz.
Egy nagyobb lábasba tesszük a párolt káposztát, ráöntjük a galuskát, összekeverjük és rámelegítünk. A félretett pörccel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »