Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg túró
    • 5 ek olaj
    • fél dl tej
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • fél csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 3 ek holland kakaópor
    • 5 ek porcukor

    A tészta kenéséhez:

    • 3 ek olvasztott vaj

    A tálaláshoz:

    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.

    Ezt is a túróhoz adjuk, de már kézzel a túróhoz keverjük, összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát (kb. 5 mm vastagságúra) és az olvasztott vajjal megkenjük.

    A kakaót elkeverjük a porcukorral és a vajas tésztára szitáljuk. Feltekerjük és kb. 2 cm széles szeleteket, csigákat vágunk belőle. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk.

    A csigákat a sütőpapírra sorakoztatjuk, és kb. 10-15 percig sütjük a légkeveréses sütőben. (Hagyományos sütőben pár perccel tovább tart!)

    Figyelni kell a sütési időre, mert nem jó, ha túl pirosra sütjük, akkor szárazabb lehet a végeredmény és akkor finom igazán, ha még puha marad. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.

    Tipp: ízlés szerint más töltelékkel is készíthetjük. Például fahéjjal, dióval, vagy a kókuszos verziót is ajánlom nektek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá