Juhtúrós, zöldhagymás lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl víz
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztő
Sütéshez:
- 7 dl olaj
Tálaláshoz:
- 3 dl tejföl
- 40 dkg juhtúró
- 8 szál zöldhagyma
Elkészítése:
A langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedét készítünk és beletesszük az élesztős vizet, a sót, az olajat és a tejfölt, majd jól megdagasztjuk.
Letakarjuk és egy óráig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát olajos kézzel 8 részre osztjuk, kerekre kihúzogatjuk és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Mikor kissé kihűltek, megkenjük tejföllel, megszórjuk összemorzsolt juhtúróval és megszórjuk apróra vágott zöldhagymával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.