Juhtúrós, zöldhagymás lángos recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl víz
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztő
Sütéshez:
- 7 dl olaj
Tálaláshoz:
- 3 dl tejföl
- 40 dkg juhtúró
- 8 szál zöldhagyma
Elkészítése:
A langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedét készítünk és beletesszük az élesztős vizet, a sót, az olajat és a tejfölt, majd jól megdagasztjuk.
Letakarjuk és egy óráig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát olajos kézzel 8 részre osztjuk, kerekre kihúzogatjuk és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Mikor kissé kihűltek, megkenjük tejföllel, megszórjuk összemorzsolt juhtúróval és megszórjuk apróra vágott zöldhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









