Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós, zöldhagymás lángos recept

Juhtúrós, zöldhagymás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 3,5 dl víz
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 kávéskanál só
    • 2,5 dkg élesztő

    Sütéshez:

    • 7 dl olaj

    Tálaláshoz:

    • 3 dl tejföl
    • 40 dkg juhtúró
    • 8 szál zöldhagyma

    Elkészítése:

    A langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedét készítünk és beletesszük az élesztős vizet, a sót, az olajat és a tejfölt, majd jól megdagasztjuk.

    Letakarjuk és egy óráig kelni hagyjuk.

    A megkelt tésztát olajos kézzel 8 részre osztjuk, kerekre kihúzogatjuk és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    Mikor kissé kihűltek, megkenjük tejföllel, megszórjuk összemorzsolt juhtúróval és megszórjuk apróra vágott zöldhagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá