Juhtúrós, zöldhagymás lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl víz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő

Sütéshez:

  • 7 dl olaj

Tálaláshoz:

  • 3 dl tejföl
  • 40 dkg juhtúró
  • 8 szál zöldhagyma

Elkészítése:

A langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedét készítünk és beletesszük az élesztős vizet, a sót, az olajat és a tejfölt, majd jól megdagasztjuk.

Letakarjuk és egy óráig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát olajos kézzel 8 részre osztjuk, kerekre kihúzogatjuk és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Mikor kissé kihűltek, megkenjük tejföllel, megszórjuk összemorzsolt juhtúróval és megszórjuk apróra vágott zöldhagymával.