Juhtúrós puliszka recept

Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 1 l víz
- Ízlés szerint só
- 2 ek vaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
A vizet a sóval felforraljuk, majd ha forr akkor óvatosan, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát. Egyfolytában kevergetjük.
Amikor már bugyog (köpköd) és elfőtte a vizet, akkor hozzáadjuk a vajat.
A szalonnát kockázzuk és kisütjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel.
Jénaiba egyengetjük a polentát, majd rákenjük a túrót, megszórjuk a szalonnapörccel.
180 fokon sütjük kb 20 percig. Tetejét megszórjuk aprított lilahagymával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »