Juhtúrós puliszka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 1 l víz
- Ízlés szerint só
- 2 ek vaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
A vizet a sóval felforraljuk, majd ha forr akkor óvatosan, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát. Egyfolytában kevergetjük.
Amikor már bugyog (köpköd) és elfőtte a vizet, akkor hozzáadjuk a vajat.
A szalonnát kockázzuk és kisütjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel.
Jénaiba egyengetjük a polentát, majd rákenjük a túrót, megszórjuk a szalonnapörccel.
180 fokon sütjük kb 20 percig. Tetejét megszórjuk aprított lilahagymával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.