Juhtúrós puliszka recept

Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 1 l víz
- Ízlés szerint só
- 2 ek vaj
- 2 dl tejföl
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
A vizet a sóval felforraljuk, majd ha forr akkor óvatosan, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát. Egyfolytában kevergetjük.
Amikor már bugyog (köpköd) és elfőtte a vizet, akkor hozzáadjuk a vajat.
A szalonnát kockázzuk és kisütjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel.
Jénaiba egyengetjük a polentát, majd rákenjük a túrót, megszórjuk a szalonnapörccel.
180 fokon sütjük kb 20 percig. Tetejét megszórjuk aprított lilahagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »