Karalábés tészta recept
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon kockára vágva
- 15 dkg párizsi vagy sonka reszelve vagy apróra vágva
- 3 fej karalábé reszelve (káposzta reszelőn)
- kb 370 g tejföl
- majoránna
- oregánó
- kakukkfű
- só
- 1 csomag száraz tészta (lehet orsó, szarvascka, nagy kocka…. stb)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük.
A bacont kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát/párizsit, majd a karalábét és jól összepároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, oergánóval és majoránnával.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk.
A kész ragut összeforgatjuk a leszűrt, kifőtt tésztával.
A tésztát egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, rászórjuk a sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










