Karalábés tészta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bacon kockára vágva
- 15 dkg párizsi vagy sonka reszelve vagy apróra vágva
- 3 fej karalábé reszelve (káposzta reszelőn)
- kb 370 g tejföl
- majoránna
- oregánó
- kakukkfű
- só
- 1 csomag száraz tészta (lehet orsó, szarvascka, nagy kocka…. stb)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük.
A bacont kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát/párizsit, majd a karalábét és jól összepároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, oergánóval és majoránnával.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk.
A kész ragut összeforgatjuk a leszűrt, kifőtt tésztával.
A tésztát egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, rászórjuk a sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »