Karalábés tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon kockára vágva
- 15 dkg párizsi vagy sonka reszelve vagy apróra vágva
- 3 fej karalábé reszelve (káposzta reszelőn)
- kb 370 g tejföl
- majoránna
- oregánó
- kakukkfű
- só
- 1 csomag száraz tészta (lehet orsó, szarvascka, nagy kocka…. stb)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük.
A bacont kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát/párizsit, majd a karalábét és jól összepároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, oergánóval és majoránnával.
Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk.
A kész ragut összeforgatjuk a leszűrt, kifőtt tésztával.
A tésztát egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, rászórjuk a sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.