Karalábés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon kockára vágva
  • 15 dkg párizsi vagy sonka reszelve vagy apróra vágva
  • 3 fej karalábé reszelve (káposzta reszelőn)
  • kb 370 g tejföl
  • majoránna
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 csomag száraz tészta (lehet orsó, szarvascka, nagy kocka…. stb)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük.

A bacont kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát/párizsit, majd a karalábét és jól összepároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, oergánóval és majoránnával.

Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd 1-2 percig forraljuk.

A kész ragut összeforgatjuk a leszűrt, kifőtt tésztával.

A tésztát egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, rászórjuk a sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.