Gombás csirkemell leveles tésztában recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 kg leveles tészta
- 2 kis üveges szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 8 szelet bacon
- 6 szelet csirkemell
- 2 tömlős tejszínes sajt (200 g)
- 20 dkg sajt
- só, bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasszuk, majd kinyújtjuk egyenként.
Középen 4-4 csík bacont elterítünk.
A csirkemellet kkiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és a szalonnára tesszük.
Erre halmozzuk a gombás ragut. A vöröshagymát kevés oljon megpirítjuk, majd ráöntjük a lé nélküli gombát, majd ízesítjük sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel és pár percig pároljuk.
Erre nyomjuk a tömlős sajtot, majd megszórjuk reszelt sajttal. A leveles tésztát ráhajtjuk mindkét oldalról a töltelékre.
Tojással megkenjünk, szezámmaggal megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső tütéssel szép pirosra sütjük kb 30-35 perc alatt.
Langyosra hűtjük, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »