Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos-sajtos sült spagetti recept

Húsos-sajtos sült spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg spagetti tészta
    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1/3 kk őrölt bors
    • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
    • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
    • 1 nagy csipet őrölt oregánó
    • 1 nagy csipet cukor
    • 2,5 dl sűrű paradicsomlé
    • 25 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára főzzük.
    Átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.

    A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk.
    Ízesítjük a fűszerekkel, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

    Ha már puha a hús, és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a paradicsomlevet, és jó sűrűre főzzük.

    A sütőt előmelegítjük.

    A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, belereszelünk kb. 20 dkg sajtot, és jól összeforgatjuk.
    Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés sóval ízesíteni.

    Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk.
    A maradék sajtot a tetejére reszeljük.

    180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam, és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni. Azt már sajnos nem volt lehetőségem lefotózni ;-)

    A húsos-sajtos sült spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 183 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá