Húsos-sajtos sült spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti tészta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1/3 kk őrölt bors
  • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
  • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
  • 1 nagy csipet őrölt oregánó
  • 1 nagy csipet cukor
  • 2,5 dl sűrű paradicsomlé
  • 25 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára főzzük.
Átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.

A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

Ha már puha a hús, és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a paradicsomlevet, és jó sűrűre főzzük.

A sütőt előmelegítjük.

A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, belereszelünk kb. 20 dkg sajtot, és jól összeforgatjuk.
Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés sóval ízesíteni.

Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk.
A maradék sajtot a tetejére reszeljük.

180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam, és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni. Azt már sajnos nem volt lehetőségem lefotózni ;-)