Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára főzzük.
Átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha a hús, és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a paradicsomlevet, és jó sűrűre főzzük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, belereszelünk kb. 20 dkg sajtot, és jól összeforgatjuk.
Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés sóval ízesíteni.
Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk.
A maradék sajtot a tetejére reszeljük.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam, és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni. Azt már sajnos nem volt lehetőségem lefotózni ;-)