Hetes lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 150 g tejföl
- 5 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek olaj
- 1 ek só
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom.
A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem. Kézzel, vagy géppel jól kidagasztom. A tej mennyiségével tudom szabályozni, hogy közepesen lágy tészta legyen belőle. Letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztem.
Ha megkelt ökölnyi darabot veszek ki belőle, és olajos kézzel tetszés szerinti nagyságra formázom. Bő, forró olajban mindkét oldalát kisütöm.
A maradékot kiolajozott zacskóba teszem, és hűtőben 1 hétig tárolhatom, ahonnan bármikor elővéve frissen süthetek belőle, vagy lefagyasztom.
Áttört fokhagymával, sajttal, tejföllel, savanyú káposztával a tetején kínálom.
A hetes lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









