Hetes lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 150 g tejföl
- 5 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olaj
- 1 ek só
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe belemorzsolom és felfuttatom.
A lisztet a tojással, a tejföllel, a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és a tejjel elkeverem. Kézzel, vagy géppel jól kidagasztom. A tej mennyiségével tudom szabályozni, hogy közepesen lágy tészta legyen belőle. Letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztem.
Ha megkelt ökölnyi darabot veszek ki belőle, és olajos kézzel tetszés szerinti nagyságra formázom. Bő, forró olajban mindkét oldalát kisütöm.
A maradékot kiolajozott zacskóba teszem, és hűtőben 1 hétig tárolhatom, ahonnan bármikor elővéve frissen süthetek belőle, vagy lefagyasztom.
Áttört fokhagymával, sajttal, tejföllel, savanyú káposztával a tetején kínálom.
A hetes lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »