Házi pita recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- fél teáskanál só
- fél teáskanál cukor
- 1 cs instant élesztő
- 2 dl víz
- 1 ek olívaolaj (lehet étolaj is)
Elkészítése:
Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet is. Miután teljesen összekevertük a hozzávalókat, borítsuk ki egy lisztezett deszkára és gyúrjuk át kicsit, kb 5 percig.
Egy tálban, letakarva, meleg helyen pihentessük, kelesszük egy órán át.
Ezután vágjuk 4 részre, formázzunk cipókat, majd nyújtsuk ki mindegyiket kör alakúra és kb fél centi vastagra.
Kenjük meg a tetejüket vízzel, majd forró, 200-220 fokra előmelegített gáztepsire rakjunk kettőt egyszerre.
A piták néhány perc alatt ( kb 5 perc) felfújódnak és megsülnek.
Vágjunk zsebet rájuk (vágjuk le a tetejét) és lehet tölteni a fincsi gyros husival, meg “miegymással”!
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha megégetjük a tésztát, akkor a pita tésztája száraz lesz és eltörik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









