Házi pita recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- fél teáskanál só
- fél teáskanál cukor
- 1 cs instant élesztő
- 2 dl víz
- 1 ek olívaolaj (lehet étolaj is)
Elkészítése:
Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet is. Miután teljesen összekevertük a hozzávalókat, borítsuk ki egy lisztezett deszkára és gyúrjuk át kicsit, kb 5 percig.
Egy tálban, letakarva, meleg helyen pihentessük, kelesszük egy órán át.
Ezután vágjuk 4 részre, formázzunk cipókat, majd nyújtsuk ki mindegyiket kör alakúra és kb fél centi vastagra.
Kenjük meg a tetejüket vízzel, majd forró, 200-220 fokra előmelegített gáztepsire rakjunk kettőt egyszerre.
A piták néhány perc alatt ( kb 5 perc) felfújódnak és megsülnek.
Vágjunk zsebet rájuk (vágjuk le a tetejét) és lehet tölteni a fincsi gyros husival, meg “miegymással”!
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha megégetjük a tésztát, akkor a pita tésztája száraz lesz és eltörik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »