Házi pita recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- fél teáskanál só
- fél teáskanál cukor
- 1 cs instant élesztő
- 2 dl víz
- 1 ek olívaolaj (lehet étolaj is)
Elkészítése:
Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet is. Miután teljesen összekevertük a hozzávalókat, borítsuk ki egy lisztezett deszkára és gyúrjuk át kicsit, kb 5 percig.
Egy tálban, letakarva, meleg helyen pihentessük, kelesszük egy órán át.
Ezután vágjuk 4 részre, formázzunk cipókat, majd nyújtsuk ki mindegyiket kör alakúra és kb fél centi vastagra.
Kenjük meg a tetejüket vízzel, majd forró, 200-220 fokra előmelegített gáztepsire rakjunk kettőt egyszerre.
A piták néhány perc alatt ( kb 5 perc) felfújódnak és megsülnek.
Vágjunk zsebet rájuk (vágjuk le a tetejét) és lehet tölteni a fincsi gyros husival, meg “miegymással”!
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha megégetjük a tésztát, akkor a pita tésztája száraz lesz és eltörik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »