Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet is. Miután teljesen összekevertük a hozzávalókat, borítsuk ki egy lisztezett deszkára és gyúrjuk át kicsit, kb 5 percig.
Egy tálban, letakarva, meleg helyen pihentessük, kelesszük egy órán át.
Ezután vágjuk 4 részre, formázzunk cipókat, majd nyújtsuk ki mindegyiket kör alakúra és kb fél centi vastagra.
Kenjük meg a tetejüket vízzel, majd forró, 200-220 fokra előmelegített gáztepsire rakjunk kettőt egyszerre.
A piták néhány perc alatt ( kb 5 perc) felfújódnak és megsülnek.
Vágjunk zsebet rájuk (vágjuk le a tetejét) és lehet tölteni a fincsi gyros husival, meg “miegymással”!
Jó étvágyat hozzá!
Ha megégetjük a tésztát, akkor a pita tésztája száraz lesz és eltörik!