Házi pita

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Házi pita

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál cukor
  • 1 cs instant élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 ek olívaolaj (lehet étolaj is)

Elkészítése:

Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet is. Miután teljesen összekevertük a hozzávalókat, borítsuk ki egy lisztezett deszkára és gyúrjuk át kicsit, kb 5 percig.

Egy tálban, letakarva, meleg helyen pihentessük, kelesszük egy órán át.

Ezután vágjuk 4 részre, formázzunk cipókat, majd nyújtsuk ki mindegyiket kör alakúra és kb fél centi vastagra.

Kenjük meg a tetejüket vízzel, majd forró, 200-220 fokra előmelegített gáztepsire rakjunk kettőt egyszerre.

A piták néhány perc alatt ( kb 5 perc) felfújódnak és megsülnek.

Vágjunk zsebet rájuk (vágjuk le a tetejét) és lehet tölteni a fincsi gyros husival, meg “miegymással”!

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Ha megégetjük a tésztát, akkor a pita tésztája száraz lesz és eltörik!