Grízes tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 20 dkg szélesmetélt
- 10 dkg búzadara
- 2,5 dl víz
- 1,5 ek olaj
- csipet só
- porcukor
- (barack)lekvár
Elkészítése:
Az olajat felforrósítom, majd a búzadarát aranybarnára pirítom rajta.
Ezután nagyon-nagyon óvatosan, a felcsapó forró gőzre vigyázva, hozzáadom a vizet, átkeverem, majd fedő alatt 10 percig pihentetem. Ezalatt a grízszemek szépen megpuhulnak.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzöm. Tésztaszűrőben leszűröm és hideg vízzel átmosom.
A tésztát a grízre öntöm, alaposan összekeverem, az esetleges csomókat elnyomkodom.
Porcukorral és lekvárral tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.