Gluténmentes mákos tésztafelfújt recept
Hozzávalók egy 20*25 cm-es sütőformához:
- 20 dkg gm metélt tészta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliaroma
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg őrölt mák
- 2 savanykás alma
- gm szemlemorzsa
Tetejére:
- 2 ek mák
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.
A megpucolt almát lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a mákot, a tejfölt, az almát, a citromhéjat, a fahéjat, a lecsöpögtetett mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 20*25 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb 40-45 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a cukros mákot.
Fahéjas tejföllel és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









