Gluténmentes mákos tésztafelfújt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*25 cm-es sütőformához:
- 20 dkg gm metélt tészta
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliaroma
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg őrölt mák
- 2 savanykás alma
- gm szemlemorzsa
Tetejére:
- 2 ek mák
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.
A megpucolt almát lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a mákot, a tejfölt, az almát, a citromhéjat, a fahéjat, a lecsöpögtetett mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 20*25 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb 40-45 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a cukros mákot.
Fahéjas tejföllel és porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.