Fehér kenyér házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt ( BL55 )
- 5 dl víz
- 1 evő kanál méz
- 2,5 dkg élesztő (friss)
- 1 kk só
- 1 ek vaj + csipet liszt (tepsi kikenése)
Elkészítése:
2,5 dl meleg vízben, feloldom a kanál mézet. Belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. (10 perc)
Beleöntöm a keverőüstbe, hozzáadom a lisztet, sót és a maradék 2,5 dl vizet.
5 perc alatt, 1-es fokozatban kikeverem. Kézzel is csak 10-15 perc.
eleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órát kelesztem.
Amikor duplájára kelt, kilisztezett deszkán, jól kinyomom a levegőt a tésztából áthajtogatással.
Cipót formázok belőle, majd bevagdosom a tetején.
Sütő tepsit kivajazom, csipet liszttel megszórom. 30 percet még pihentetem.
Egy kis zománcos edénybe vizet teszek a sütő aljába.
A cipót beteszem 220 fokon, hőlégkeverésre állítom a sütőt.
15 perc múlva átállítom a sütőt 190 fokra, és még 30 percet sütöm míg szép aranybarna nem lesz.
Tipp:
Van aki római cserepet használ . Előtte áztassa be jó 1 órát . A tészta nem szárad , szépen sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »