Fehér kenyér házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt ( BL55 )
- 5 dl víz
- 1 evő kanál méz
- 2,5 dkg élesztő (friss)
- 1 kk só
- 1 ek vaj + csipet liszt (tepsi kikenése)
Elkészítése:
2,5 dl meleg vízben, feloldom a kanál mézet. Belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. (10 perc)
Beleöntöm a keverőüstbe, hozzáadom a lisztet, sót és a maradék 2,5 dl vizet.
5 perc alatt, 1-es fokozatban kikeverem. Kézzel is csak 10-15 perc.
eleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órát kelesztem.
Amikor duplájára kelt, kilisztezett deszkán, jól kinyomom a levegőt a tésztából áthajtogatással.
Cipót formázok belőle, majd bevagdosom a tetején.
Sütő tepsit kivajazom, csipet liszttel megszórom. 30 percet még pihentetem.
Egy kis zománcos edénybe vizet teszek a sütő aljába.
A cipót beteszem 220 fokon, hőlégkeverésre állítom a sütőt.
15 perc múlva átállítom a sütőt 190 fokra, és még 30 percet sütöm míg szép aranybarna nem lesz.
Tipp:
Van aki római cserepet használ . Előtte áztassa be jó 1 órát . A tészta nem szárad , szépen sül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »