Fehér kenyér házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt ( BL55 )
- 5 dl víz
- 1 evő kanál méz
- 2,5 dkg élesztő (friss)
- 1 kk só
- 1 ek vaj + csipet liszt (tepsi kikenése)
Elkészítése:
2,5 dl meleg vízben, feloldom a kanál mézet. Belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. (10 perc)
Beleöntöm a keverőüstbe, hozzáadom a lisztet, sót és a maradék 2,5 dl vizet.
5 perc alatt, 1-es fokozatban kikeverem. Kézzel is csak 10-15 perc.
eleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órát kelesztem.
Amikor duplájára kelt, kilisztezett deszkán, jól kinyomom a levegőt a tésztából áthajtogatással.
Cipót formázok belőle, majd bevagdosom a tetején.
Sütő tepsit kivajazom, csipet liszttel megszórom. 30 percet még pihentetem.
Egy kis zománcos edénybe vizet teszek a sütő aljába.
A cipót beteszem 220 fokon, hőlégkeverésre állítom a sütőt.
15 perc múlva átállítom a sütőt 190 fokra, és még 30 percet sütöm míg szép aranybarna nem lesz.
Tipp:
Van aki római cserepet használ . Előtte áztassa be jó 1 órát . A tészta nem szárad , szépen sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »