Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas kalács recept

Fahéjas kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 400 g sima liszt
    • 250 ml tej
    • 25 g élesztő
    • 1 ek kristálycukor
    • 50 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só

    A töltelékhez:

    • 70 g vaj
    • 80 g kristálycukor
    • 2 ek őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, tojást. Az élesztőt, cukrot és a langyos tejet összekeverjük és felfutattjuk. A vajat felolvasztjuk.

    A kész kovászt és az olvasztott vajat hozzáadjuk a liszthez, és sima tésztává dagasztjuk. Kb. 40 percet letakarva hagyjuk a duplájára kelni.

    Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat és az őrölt fahéjat. Alaposan átkeverjük. A töltelékből egy keveset félre teszünk.

    A megkelt tésztát olajozott felületen kisodorjuk. Megkenjük a töltelékkel és 6 egyenlő csíkra vágjuk.

    A csíkokat egymásra helyezzük és 7×7 cm kockákra vágjuk. Olajjal kikent püspökkenyér formába rakjuk felállítva és a félretett töltelékkel megkenjük a tetejét.

    Előmelegített sütőben 175°C megsütjük kb. 30 perc alatt

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá