Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, tojást. Az élesztőt, cukrot és a langyos tejet összekeverjük és felfutattjuk. A vajat felolvasztjuk.
A kész kovászt és az olvasztott vajat hozzáadjuk a liszthez, és sima tésztává dagasztjuk. Kb. 40 percet letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat és az őrölt fahéjat. Alaposan átkeverjük. A töltelékből egy keveset félre teszünk.
A megkelt tésztát olajozott felületen kisodorjuk. Megkenjük a töltelékkel és 6 egyenlő csíkra vágjuk.
A csíkokat egymásra helyezzük és 7×7 cm kockákra vágjuk. Olajjal kikent püspökkenyér formába rakjuk felállítva és a félretett töltelékkel megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 175°C megsütjük kb. 30 perc alatt